En İyi Yazılım Blogları: Yerli ve Yabancı [2022 Güncel]

Günden güne büyüyen ve gelişen sektörlerden biri olan yazılım herkes tarafından büyük bir ilgi görmektedir. Bu alana ilgi duyan kişiler bilgi paylaşımları yapabilecekleri, yaşadıkları sorunlara çözüm bulabilecekleri mecralara ihtiyaç duymaktadır. Tam da bu noktada yazılım blogları devreye girmektedir.

Yazılım her gün gelişen bir sektördür. Bu değişimleri takip edebilmek ve sürekli olarak bilgilerin güncellenmesini sağlamak için takip edilecek mecralara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu yazımızda sizlere en iyi yazılım bloglarından bahsedeceğiz. Yerli ve yabancı en iyi blogları sizlere sunacağız.

Yerli Yazılım Blogları

Ülkemizde de her gün büyüyen sektörlerden olan yazılıma ilgi duyan pek çok kişi bulunmaktadır. Durum böyle olunca Türk yazılım blogları da çoğalmıştır. Biz sizler için en iyi yerli yazılım bloglarını listeliyoruz.

Burak Selim Şenyurt

Yazılım dünyasına 1999 yılında giren Burak Şenyurt’un uzmanlık alanı .net konusudur. 2003 yılı itibariyle bu konuyla yakından ilgilenmektedir.

Meslek hayatına Assist Line isimli Call Center şirketinde Delphi programcısı olarak başlamıştır. Günümüz itibariyle halen Doğuş Teknoloji şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışmaktadır.

Burak Şenyurt’un blog sayfasını incelediğimizde karşımıza Rust Pratikleri anlattığı detaylı ve son derece öğretici yazılar çıkmaktadır. Ayrıca bu blog üzerinde 2003 yılından itibaren yazılmış sayıları 1000’e yaklaşan yüzlerce yazı bulunmaktadır.

Sizler de .net konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, merak ettiğiniz konular varsa Burak Şenyurt’un blogunu inceleyebilirsiniz.

Gökhan Gökalp

Aslında mühendis ve mimar olan Gökhan Gökalp, teknoloji şirketlerinde 12 yıllık bir deneyime sahiptir. Ayrıca Türk yazılım blogları arasında önemli bir yere sahip olan bir blog sayfası da mevcuttur.

En çok öne çıktığı alan yazılım geliştirme mühendisliğidir. Blog sayfasında pek çok konuda aydınlatıcı ve detaylı çözüm önerisi yazısı bulunmaktadır.

Gökhan Gökalp’in blog sayfasında .net konusundan Windows Container konusuna, Azure Kubernetes’ten kod serilerine kadar çeşitli konularda yüzlerce yazı bulunmaktadır. Sizler de yazılım konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Gökhan’ın blogunu okuyabilir. Yazılarını takip edebilirsiniz.

Ayrıca yayınladığı bir dijital eğitim kitabı da bulunmaktadır.

Muhammed Hilmi Koca

Kaliteli yazılım üzerine çalışmalar yapan, kendini geliştirirken öğrendiği bilgileri paylaşmayı da seven Hilmi Koca, uzun zamandır yazdığı bir blog sayfasına sahiptir.

Hilmi Koca’nın blogunda haftalık olarak hazırlanan yazılar bulunmaktadır. Bu yazılarda Hilmi Koca’nın hafta boyunca okuduğu ve ilgilendiği konular, yazılımcılara faydalı olacak şekilde derleniyor.

Aynı şekilde bu yazılarda yazılımla ilgili bloglar, yazılar ve farklı videolar da paylaşılıyor. Son derece geliştirici ve çok yönlü bir kaynak olan bu yazılım blogunda herkesin kendini geliştirmesi mümkündür. Türk yazılım blogları ve Türkçe içerik anlamında önemli bir kaynak konumundadır.

Erhan Yakut

16 yıldır yazılım dünyasının içinde olan Erhan Yakut, 2006 yılından beri tecrübelerini paylaştığı, bildiklerini aktardığı yakuter.com isimli bir blog yazmaktadır.

Bu kişisel blogda yeni web girişimleri hakkında birçok kaynaktan toplanan bilgilerin test edilmesi ve değerlendirilmesi sürecinde ortaya çıkanları, tasarım ve programlama konusundaki farklı teknikleri, belirli kalite standartlarında yazılım oluşturmanın inceliklerini, yazılım konusunda sıkça karşılaşılan sorunların çözümlerini içeren yüzlerce yazı bulunmaktadır.

Erhan Yakut tüm web teknolojileri ile ilgilense de çoğunlukla Go programlama dili üzerine eğilmiştir.

Sizler de Erhan Yakut’un blogunu takip ederek pek çok konu hakkında derinlemesine bilgiler elde edebilirsiniz.

Kod10

Yazılım ve Bilişim ile ilgili her konuda eğitim misyonuyla ortaya çıkan Kod10, yazılım hakkında genel bilgiler sunan bir internet sitesidir.

Her yaştan kişiye hitap eden içerikleri tamamen kullanıcılara yardımcı olmak üzerine eğitimsel bir amaçla hazırlanmaktadır.

Yazılım ve kodlama hakkında eğitim içerikleri, mesleki yazılar ve tavsiyeleri bulabileceğiniz Kod10 yazılım dünyasını merak edenleri oldukça memnun edebilecek bir internet sitesidir.

Yabancı Yazılım Blogları

Yazılım blogları denildiğinde akla Türk yazılım blogları kadar yabancı yazılım blogları da gelmektedir. Yazılım alanında gelişim göstermek ve tecrübe edinmek için sadece yerli değil yabancı blogları da okumanız gerekmektedir.

Gelin en iyi yabancı yazılım bloglarına birlikte bakalım.

David Walsh Blog

2007 yılından beri blog yazan David Walsh bir internet tarayıcısıyla tanıdığımız Mozilla’da Web mühendisliği üzerine çalışmaktadır. Son derece tecrübeli ve her gün kendini geliştirmeye devam eden biridir. Kendini yazılım alanında geliştirmek isteyen kişiler için muhteşem bir kaynak sunmaktadır.

Bu blogda CSS, jQuery, PHP, JAvaScript hakkında son derece detaylı ve açıklayıcı yazıları bulabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. En iyi yabancı yazılım forumları arasında olan bu blogdan faydalanmanız oldukça olasıdır.

Coding Horror

2004 yılından beri Jeff Atwood tarafından yazılan bu blogda yazılım gündemine ve karşılaşılan sorunlara dair mizah dolu yazılar bulunmaktadır. Jeff blogun ortaya çıkış aşamasını “ilginç bulduğum konuları araştırıyorum, araştırdıklarımı ve düşündüklerimi insanlarla paylaşmak istedim “ cümleleriyle anlatmaktadır.

Aynı zamanda karşılıklı iletişimde bulunmayı oldukça önemseyen Jeff, okuyucularından gelen bütün mailleri yanıtlamaktadır.

Başlangıç seviyesindeki yazılımcı adaylarının ve yazılımcıların keyif alarak takip edebilecekleri yabancı yazılım blogları arasındadır.

Joel On Software

2000 yılından beri yazılan bu blog, Joel Spolsky tarafından yazılmaktadır.

Microsoft’un ilk çalışanlarından biridir. Bir dönem Stack Overflow’un CEO’su olarak görev yapan Joel şu an ise Glitch’in yönetim kurulu başkanlığı ve HASH adlı şirketin kurucu ortaklığını yapmaktadır. Ayrıca yazılım ve internet alanında 4 farklı kitabı bulunmaktadır.

Joel’in bütün uzmanlığını ve yılların tecrübesini aktardığı bu blog içerisinde; yazılım geliştirme, yönetim, işletme ve internet hakkında çeşitli yazılar yer almaktadır.

Yazılım alanında okuma yapmayı seviyorsanız, farklı fikirler ve bakış açılarını öğrenmeyi seviyorsanız bu blog en iyi yabancı yazılım blogları arasındadır.

Martin Fowler

Bu blog içerisinde; yazılım mühendisliği alanında oldukça geniş bilgiler içeren yazılar bulundurmaktadır. Yazılım mühendisliğine ilgi duyuyorsanız oldukça seveceğiniz yabancı yazılım blogları arasındadır.

Martin, nesne yönelimli programcılık alanında kendini geliştirmiştir ve öğrendiklerini insanlarla 1996 yılından beri bu blog üzerinden paylaşmaktadır.

Başarılı Yazılım Blogları Nasıl Bulunur?

Yazılım konusuna meraklı ve ilgiliyseniz başarılı yazılım bloglarını nasıl bulacağınız konusunda soru işaretleriniz olabilir. Oysa başarılı yazılım bloglarını bulabileceğiniz birden farklı yol mevcuttur.

Yazılım gelişmeye çok açık bir alan olduğu için her an karşınıza yeni bir sorun çıkabilir. Tecrübeleriniz sorunu çözmeye yeterli değilse karşılaştığınız sorunlara Google araması ile çözüm bulabilirsiniz.

Sorunu ararken sonuna blog yazabilirsiniz. Bunu yaptığınızda Google sorunun çözümleri için blog sayfalarını önerecektir. Bu şekilde birçok blogla tanışabilirsiniz. Hem sorununuzun çözümünü hem de farklı konuları öğrenebilirsiniz.

İkinci bir öneri olarak ise yazılım forumlarını takip edebilirsiniz. Forumlar yazılıma ilgi duyan kişilerin buluştukları ve fikirlerini yazdıkları platformlardır. Bu forumlara üye olarak siz de sorunlarınızı yazabilir, yazılan sorunlara çözüm sunabilirsiniz.

Birçok yazılımcı ile tanışabileceğiniz forumlar üzerinden de başarılı yazılım bloglarını öğrenebilirsiniz. Eğer yazılım forumlarını merak ediyorsanız bu konudaki detaylı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sonuç olarak bu yazımızda sizlere en iyi yazılım bloglarından bahsettik. Bu blogları tek tek inceleyerek hangi konuda uzman olduklarını anlattık. Ayrıca başarılı yazılım bloglarını nasıl bulabileceğinizin ipuçlarını verdik.

Sizler de sitemizde dolaşarak yazılım dünyasına dair merak ettiğiniz diğer sorulara yanıt bulabilirsiniz. 

Yorum yapın