Bir Sitenin Kodunu Kopyalamak

Site Kodu Kopyalama – Site Klonlama

Bir sitenin kodunu kopyalamak, site klonlamak için sitenin kaynak kodlarına erişmemiz gerekir. Örneğin ben “https://kod10.com” sitesini kopyalamak istersem yapmam gereken şey tüm kaynak kodlarını almak olacaktır. Bunu ya elle kendimiz yaparız, ya da daha önceden bunun için kodlanmış programları kullanırız.
Site klonlamak yani web sayfası içerik kopyalamak için kullanabileceğimiz işlevsel programlardan biri şüphesiz “HTTrack” programıdır. Bu program bizim yerimize ilgili web sitesini kaydediyor, kopyalıyor.

Httrack Nasıl Kullanılır?

Programımızı indirmek için kendi web sayfasına gidiyoruz. Buraya tıklayarak ilgili yere giderek kendi bilgisayarımıza uygun sürümü seçerek indirebiliriz. Kurulumda ise sadece “Next” seçeneğine basıp geçin. Daha sonra aşağıdaki gibi programımız açılmış olacak.
Httrack indir

HTTrack Website Copier Kullanımı

Httrack programımızı kurduysak eğer kullanımına başlayalım.
Öncelikle açılan ekrandan “Sonraki” seçeneğine tıklayalım.
Httrack Website Copier Kullanımı - Proje Oluşturma
Proje Adı yerine istediğinizi girebilirsiniz ben “KA” gireceğim. Eğer proje adı seçtiyseniz diğer ekrana geçip site adresini eklemeliyiz.
Httrack Website Copier Kullanımı - Site Ekleme
“Web Adresleri (URL)” kısmına istediğimiz sitenin linkini yazıyoruz. JavaScript kaynaklı bir hata çıkmaması için de “Eylem” kısmını “Web Sitelerini + isteklerini indir” olarak işaretliyoruz.
HTTrack Website Copier Kullanımı - Proje Ayarları
Burada herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok direkt olarak “Son” seçeneğini tıklayabilirsiniz.
HTTrack Website Copier Kullanımı - Son

İlgili dizine gidersek dosyaların oraya eklendiğini göreceğiz.

HTTrack Website Copier Kullanımı - Site Kopyası
“İndex.html” dosyasına tıklayarak sitenin kopyasında gezinebiliriz. Bazı hatalar çıkabilir bu JS ve PHP kodlarından oluşmaktadır.

Yorum yapın